сряда, 4 юли 2012 г.

Европейски замъци: Баба Вида и Миравет. Екипна работа

След неколкократни промени в състава на екипите, наложили се по напълно обективни причини, задачите се изпълниха от  симпатичните, умни и ентусиазирани деца. 

Европейски замъци: Баба Вида и Миравет. Изследователи и откриватели

Клипчето дава ясна представа за начините, по които се търсѝ информация за проекта - използваха се както традиционните хартиени източници, така и електронните. 
Неотменен помощник на „машинистите“ бяха двуезичните речници: каталунско - испански и испанско - български. Не на последно място децата получиха нужната информация и от филми - игрални и документални. Фотоси, статии, книги, справочници, Интернет...

Европейски замъци: Баба Вида и Миравет. Машината на времето (Конструкция на апарата)



За да се върнем назад в миналото и да открием всички онези интересни неща, които са се случили, е нужно да се изработи и машина на времето. С тази много отговорна задача се справи Криси от БНУ „Св. Седмочисленици“ в Тарагона. Неговата идея е впечатляваща.Тя не включва кораб или друг апарат, с която да се пренесем назад във времето. Младият  изобретател предлага устройство, състоящо се от три части за наблюдение на миналите исторически събития.

Европейски замъци: Баба Вида и Миравет. Изработване на макет и диорама

Изработването на хартиен макет – на крепостта Баба Вида и на диорама – на замъка Миравет, бяха сред основните задачи в проектната работа. В изпълнението се включиха всички ученици.