понеделник, 31 януари 2011 г.

Ученическа енциклопедия „Растенията в България“: Дъб


Материалът представя едно от най-красивите и широко разпространени в България дървета - дъба. 
Разгледани са всички видове, които се срещат у нас, както и прочутия Тракийски дъб, единствен по рода си.
Презентацията може да се свали във формат PowerPoint Slide Show от линка
и във формат 
PowePoint 97-2003 Presentasion от линка


2 коментара:

 1. Здравейте, уважаема колежке Илиева! Позволявам си така да се обърна, защото виждам че вие сте в системата на образованието, както аз също само, че в сферата на висшето. Много ми хареса презентацията ви за дъба! Прочетох и мистерията и символиката на този важен за нашата страна род дървени видове. Моля, тъй като сте ползвали снимки (на странджански и тракийски дъб!) от нашия сайт (за което нямам против!), да цитирате в презентацията си коректно нашия сайт: dendrologybg.com. Благодаря и ще се радвам ако мога да съм полезен с ино за нашата дендрофлора и други подобни теми! Поздрави и успех!

  ОтговорИзтриване
 2. Здравейте!

  Разбира се, че ще цитирам сайта www.dendrologybg.com. Учител съм в Българско училище в Тарагона и в Българско училище Барселона. Материалите са изработени за българчетата, които живеят в чужбина, но искат да знаят своите корени, своя език, география и история.
  Ако се интересувате повече от символиката на растенията, статията http://bgnauka.com/index.php?mod=front&fnc=pub_page&pid=12300 може да Ви бъде интересна.

  Илиана

  ОтговорИзтриване