петък, 8 януари 2016 г.

КалендариПо традиция изработваме календари два пъти в годината – в началото на учебната година и в края на астрономическата. Календарите са и едно от тези неща, които можем да изработим сами и да подарим на приятели, съученици – с една дума – универсален подарък.
В малкото оставащи дни до края на зимната ваканция (и при това намусено време) можем да изработим календари в различни варианти. 
За по-малките деца е подходящо да ползват картинки за оцветяване, но по-големите могат да изготвят свои собствени проекти.  
Предлагам няколко варианта – оформянето на календарите се оказа толкова зарибяващо, че направих десетина различни композиции. 
Това е възможност всяко дете да развихри фантазията си. Необходими са само картон, картинки, лепило, мъниста, пайети, малко дантела и много ентусизъм и желание за творчество.
  • Стенен календар с 12 листа – по един за всеки месец 
  • Настолен календар с две страни: месеците са разделени на две групи.

  • Настолно календарче с едно изображение и 12 сменящи се месеца. 
Любимите ми мускетари 

Всяка една от тези картички може да се монтира на върху подобна основа4 коментара:

  1. Здравейте! Страхотни са! Иска ми се да направя и аз с моите ученици и затова пиша с молба ако е възможно да ми изпратите файла с месеците. Обмислям проект за стенен календар, който е 12 стр.
    Благодаря предварително!
    Поздрави, Златина!
    email: tini_kz@abv.bg

    ОтговорИзтриване
  2. Страхотна идея! Благодаря!

    ОтговорИзтриване
  3. Благодаря! Календарът в работен вид е вече в публикацията.

    ОтговорИзтриване