четвъртък, 22 декември 2016 г.

Да си направим сами коледна украса


Да си направим сами коледната украса е много приятно занимание. С достъпни материали можем да изработим предмети, които да украсят дома ни и ни носят радост. Бихме могли да ги подарим на нашите близки и приятели. Със сигурност те ще им харесат повече от купените, защото в тях сме вложили внимание, търпение, обич и частичка от самите себе си. 

Ако само за половин час се откъснем от компютъра или телевизора, ще си изработим интересни и красиви украшения за коледните празници. Ваканцията е времето, което можем да уплътним по най-различни начини - това е един от тях 🎅.

 Как се изработват може да видите като кликнете върху снимките.

Ботушчето на Дядо Коледа - можем да го ползваме дори като украса на елхата, ако тя е по-голяма или като подаръчна торбичка. 


Преспапие. Някога са го ползвали този предмет за затискане на хартия. Често го наричат коледна или новогодишна топка. Тъй като топките трудно се намират, дори и в магазините за приложни дейности, може да се ползва тумбесто бурканче от сладко.


Свещниците винаги носят топлина и уют. За изработването на тези са необходими стъклени чаши, силиконово лепило, борови или елхови клонки, дантела, канава, шишарка, пръчица канела, малка играчка и фантазия. 


Една красива кутийка, в която да сложим бижутата си или да я дарим на някой близък – майка, по-голяма сестра, приятелка. 🎄


Весело изработване на украсата! 





1 коментар: