вторник, 15 септември 2015 г.

Спорна нова учебна година!
Неделните български училища в чужбина не откриват учебната година на 15 септември – ние сме твърде зависими от средата, в която градим, развиваме и кътаме нашите школа. Но за всеки български учител и за всеки български родител тази дата е много важна, дори емблематична.
Тя е Началото.
Свързана с очакване за по-малко проблеми, надежди за нови успехи на школарчетата и за родителско разбиране и съпричастие.
Великият Иван Вазов, Патриархът, е казал“ Училището се прави от учителите“. Бъдете здрави и успешни, скъпи колеги!
Мили деца, вие сте нашето продължение, нашето по-добро бъдеще. Не забравяйте никога, че сте българи. Където и да живеете по Божия свят, съхранете в едно кътче на душите си любовта към онази най-прекрасна страна, която е създала и  запазила корените Ви, в която  са живели и градили дом,  родина и история дедите Ви.
Уважаеми родители, без Вас българско училище в чужбина не може да има. Вие сте тези тихи, упорити, скромни родолюбци, които довеждате децата си в българското школо. Вие сте тези, които се лишавате от почивния си ден девет месеца през годината. За да знаят децата Ви родния  език, за да останат в този динамичен и объркан свят българи.
Да си пожелаем здраве.
Да си пожелаем успехи.
Да останат децата ни българи.
Да се съхрани от род в род езикът ни.
Честита нова учебна година!

Няма коментари:

Публикуване на коментар